BIO

Société Anonyme’s debuut-ep (2009) – in een productie van Peter Revalk – kreeg met de single Luvsong laaiend enthousiaste reviews en airplay op o.a. Radio 1. Dat leverde een rits optredens én bijpassende stomende live-reputatie op. Na even van de radar verdwenen te zijn, komt deze achtkoppige band terug naar buiten met een nieuwe zanger.

Met een reeks rauwe soulfulle demo’s in de hand klopte het vernieuwde Société Anonyme deze keer aan bij Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona). Hij verzekerde als producer de warme crispy gloed van nu het full debuut-album. De sound blijft dezelfde, met inspiratiebronnen als Grootheden Al, Sly, Stevie, Marvin & Tina maar ook hedendaagse Helden als Jamie Lidell, de Daptones of Monophonics zo u wil.

Feit is dat er momenteel in het Belgische muzieklandschap binnen dat spectrum weinig te beleven valt, en die leegte wil Société Anonyme helpen opvullen, ‘we’re on a mission’. Met het hese bluesy stemgeluid van Nathan Ambach haalt de groep een energieke frontman binnen die deze missie al jaren trouw is, en met Société Anonyme voor een nieuw hoofdstuk kiest.

De ritmesectie, de keys en de gitaren van het 9 nummers tellende debuutalbum stonden er in relatief korte tijd op in Studio Caporal bij Nicolas Rombouts. Dit met zo weinig mogelijk overdubs, om zo de live-sound van de groep te vrijwaren. Marc De Maeseneer (Lady Lynn) en Yves Fernandez Solino (The Whodads) namen de snedige blazerspartijen voor hun rekening. Nathan trok tot slot aan het andere eind van de wereld in Kaapstad de studio in met Graham Ward (Tom Jones) om de vocalen op te nemen, wat ontegensprekelijk voor een zomerse vibe op het album zorgt.

Op het album wisselen zo up-tempo-poppy-grooves, oude school-soul, en soundtracks voor lome strandwandelingen elkaar af, maar oordeel vooral zelf, en om ene M.G. te citeren ‘Let’s get it on’!

Société Anonyme: Yvan Vannistelrooy (drums), Larsen Bervoets (bas), Bens Bervoets (keys), Mathias Onzia (gitaar), Nathan Ambach (zang)

Advertisements